Espresso’s, cappucino’s en caffé latte’s… Soms lijkt het net alsof er net zoveel verschillende soorten koffie’s in Italië zijn te krijgen als pasta’s. En net als pasta, is Italiaanse koffie een kunstvorm met vele verschillende technieken en tradities.
Koffie werd pas in de 16e eeuw een feit in Europa nadat deze gearriveerd was vanuit het Midden Oosten. In die tijd was Venetie hevig afhankelijk van haar handel met het Oosten en werd bekend met het goedje in 1570. In die tijd werd koffie echter niet gedronken als verfrissing maar juist voor medische redenen.
In de 17e eeuw opende Venetië het allereerste Europese koffiehuis, wat zich later uitbreidde tot tweehonderd. Vanaf dit moment werd koffie steeds populairder en opende verschillende koffiehuizen hun deuren door heel Italië.
Sommige van deze luxe vestigingen bestaan vandaag de dag nog steeds in Venetië, Rome en Turijn. Natuurlijk gaat het er uiteindelijk wel om waar de koffie vandaan komt en niet waar je het drinkt!
Onze specialiteit !
Een kopje koffie en een glaasje warme Amaretto met slagroom top.
Koffie met een schuimlaag van opgeklopte melk.
Simpelweg bekend als “Caffè” in Italië
Een espresso is sterk in smaak, typerend met een brons schuimlaagje.
Koffie bestaande uit meer melk dan een cappuccino, maar met een klein schuimlaagje.
Koffie met whisky, op de Schotse manier. Robuust, krachtig, verfijnd.
Voor echte mannen dus !
Koffie met de Spaanse likeur met 43 geheime ingrediënten.
Koffie met passie !
Kies voor de verleiding in een glas en geniet van een koffie met Cointreau sinaasappellikeur.